Har du tappat kontrollen över ditt drickande?

Jag har svårt att ta ordet alkoholist i min mun och erkänna att det är så med mig. Känns bättre att jag pratar om riskbruk och högkonsumtion. Jag har alltid kunnat dricka rätt så mycket mer än de flesta andra, och alkoholen har jag inte velat vara utan. Jag har egentligen inte fått några konsekvenser av drickandet, men efter att ha sjukskrivit mig från jobbet en måndag insåg jag att jag behövde hjälp. Vem behandlar alkoholmissbruk i Norrbotten, det var en fråga jag ställde mig, och att det finns möten hos Anonyma Alkoholister visste jag, men det var inte riktigt det jag var ute efter. 

Jag har aldrig tagit återställare och jag har väl en förhoppning om att jag ska kunna dricka kontrollerat längre fram, men just nu är det total avhållsamhet som gäller, och jag har påbörjat en behandling hos Norrbottens Kognitiva Terapi & Utbildningscenter, en KBT-behandling, och det är precis vad jag behöver. Det är oerhört vanligt att det dricks alldeles för mycket men jag har en känsla av att det inte pratas så mycket om det. Det finns nog någon i varje familj som har alkoholproblem, och har någon av er funderat på om ni dricker för mycket så dricker ni garanterat för mycket. Ingen som inte har alkoholproblem har sådana tankar. Att det finns hjälp att få för alla i Norrbotten med alkoholmissbruk är alla tiders. Kanske kan Norrbottens Kognitiva Terapi & Utbildningscenter ge dig eller någon närstående den hjälp som behövs, det är i alla fall aldrig fel att ge det en chans. Om ni vill veta mer om det här md KBT och hur det kan vara till hjälp för dem med alkoholmissbruk i Norrbotten, så läs gärna vidare på deras hemsida.